Malzemeler
1 kg iri boy kereviz
250 gr. koyun kıyması
1 tane soğan
1 tane havuç
2 yemek kaşığı margarin
1 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
Limon
Yapılışı
Soyup yıkadığınız kerevizleri tuzlu ve limonlu suyla haşlayın.Sonra bunları ortadan ikiye bölerek göbek kısımlarını bir kaşıkla oyup bunları içi yağlanmış olan bir tepsiye dizin. Diğer tarafta soğanla kıymayı birlikte yağda hafif olarak kavurduktan sonra buna zar gibi doğradığınız havuçları ve haşlanmış pirinci de ilave ederek karıştırın.Hazırladığınız bu harcı kerevizlerin göbek kısımlarına doldurarak tepsiye yarım bardak da su koyun ve ağır ateşte 15 dk. pişirin.Afiyet olsun.
1 kg iri boy kereviz
250 gr. koyun kıyması
1 tane soğan
1 tane havuç
2 yemek kaşığı margarin
1 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
Limon
Yapılışı
Soyup yıkadığınız kerevizleri tuzlu ve limonlu suyla haşlayın.Sonra bunları ortadan ikiye bölerek göbek kısımlarını bir kaşıkla oyup bunları içi yağlanmış olan bir tepsiye dizin. Diğer tarafta soğanla kıymayı birlikte yağda hafif olarak kavurduktan sonra buna zar gibi doğradığınız havuçları ve haşlanmış pirinci de ilave ederek karıştırın.Hazırladığınız bu harcı kerevizlerin göbek kısımlarına doldurarak tepsiye yarım bardak da su koyun ve ağır ateşte 15 dk. pişirin.Afiyet olsun.